Х МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

CURRENT TRENDS OF THE PHILOLOGICAL EDUCATION DEVELOPMENT IN THE CONTEXT OF EUROPEAN INTEGRATION

X МІЖНАРОДНА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ

18 квітня 2017 року на факультеті іноземної філології МНУ імені В.О.Сухомлинського розпочала свою роботу X Міжнародна науково-практична конференція «Новітні тенденції розвитку філологічної освіти в контексті інтеграції у Європейський простір». У конференції беруть участь науковці з України, США, Канади, Словаччини, Узбекистану, Киргизстану, Словаччини, Чехії.

   Ректор МНУ імені В.О.Сухомлинського, академік НАПН України, доктор технічних наук, професор Валерій Дмитрович Будак привітав науковців з початком роботи конференції та наголосив, що в умовах інтеграції у європейський освітній та науковий простір висуваються нові вимоги до підвищення професійного рівня викладачів, отримання наукових звань та підготовки майбутніх фахівців. Такі конференції, як зазначив ректор, є дуже корисними не тільки для знаних вчених, а й для тих, хто лише розпочинає свою наукову діяльність.

Декан факультету іноземної філології, доктор філософії в галузі освіти, доцент Тетяна Олександрівна Мороз зауважила, що знання іноземних мов дають можливість викладачам, студентам, молодим науковцям інтегруватися у Європейське наукове та освітнє середовище, побудувати успішну професійну кар’єру, приймати участь у міжнародних форумах, конференціях, семінарах, програмах наукового та академічного обміну. Викладачі та студенти факультету іноземної філології успішно реалізують таку можливість, що підтверджується щорічним проходженням закордонних стажувань провідними викладачами факультету, участю студентів-магістрів у програмі академічного обміну Еразмус+ (Рудичик О., Шептицька А., Тригуб К. , Савчук А. – Астонський університет (Великобританія)) , участю викладачів всіх кафедр факультету у міжнародних конференціях, семінарах, програмах.

Декан факультету оголосила програму роботи конференції, згідно з якою 19 квітня відбудуться секційні засідання; 20-21 квітня передбачена робота в режимі online; 21 квітня заплановано урочисте закриття конференції та підведення підсумків її роботи.

На пленарному засіданні до слова були запрошені провідні науковці з України, молоді вчені та студенти факультету іноземної філології. Інтенсивний розвиток інформаційних технологій створив можливість проведення професійного діалогу з доктором філософії в галузі прикладної лінгвістики Карлтонського університету (м. Оттава, Канада) Алісою Зав`яловою з актуальних проблем прикладної лінгвістики за допомогою скайп-зв’язку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *