«КУТОЧОК ВСЕСВІТУ»

У нанотехнологічному світі, де життя вирує бурхливими потоками, дуже важливо час від часу зупинятися, щоб відчути себе живою людиною, сповненою краси і жаги до великого. Саме тому на базі факультету іноземної філології МНУ імені В.О. Сухомлинського кафедра німецької мови та літератури у співпраці із Миколаївським обласним центром німецької культури провели захід, присвячений десятиріччю сумісної праці. Знаковим є те, що він прийшовся саме на рік, присвячений українсько-німецьким відносинам.
Сьогодні, 22 листопада, студенти поринули у неперевершений світ мистецтва. Адже, як казав Еміль Золя : «Твір мистецтва – це куточок всесвіту, побачений крізь призму певного темпераменту». Саме тому до уваги студентів була представлена виставка картин етнічних німців та презентація міжнародних молодіжних програм. Честь розпочати захід випала представнику Миколаївського Центру Німецької Культури Цегельному Дмитру Анатолійовичу. Не обійшлося й без підтримки представника Ради німців України від Миколаївської області Гнат Тетяни, яка, уже не вперше довела, що представники Миколаївщини не просто талановиті, а ще й варті того, аби про них почули. Звісно ж, виставка була б неможливою, якби не підтримка декана факультету іноземної філології Мороз Тетяни Олександрівни, яка щоразу підтримує творчі ідеї та робить усе можливе, аби студенти іноземної філології розвивалися всебічно.
Після офіційної частини на глядачів чекав екскурс-ознайомлення із роботами сучасних українських художників німецького походження, який провели студенти-представники кафедри німецької мови: Каліушка Маргарита, Дяченко Олександр, Кучма Аліна, Невестюк Олена під керівництвом Кирилюк Світлани Василівни.
Атмосферу доповнила жива музика у виконанні студентів музичного відділу університету ім. В.О. Сухомлинського. Адже, все ж таки, таємниця мистецтва полягає в тому, щоб вслухатися в невимовне і милуватися невидимим.

    

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *