Семінар «Deutschtage Mobile Ukraine 2018»

«Mach` dir dein Bild von Deutschland ß lerne Deutsch!». Саме під таким гаслом 28 березня на базі Чорномоського національного університету ім. Петра Могили було проведено семінар «Deutschtage Mobile Ukraine 2018» за підтримки Німецької служби академічних обмінів DAAD в Україні. Цього разу представниками DAAD були: Регіна Улен, Седрік Райхель та Якоб Волощик.

Студенти кафедри німецької мови та літератури факультету іноземної філології Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського також були запрошені до участі. На вибір учасників було представлено три воркшопи: «Комп’ютерна компетентність для студентів, які вступають до німецьких ВУЗів», «Комунікація німецькою мовою», та «Помилки роблять усі – найулюбленіші помилки тих, хто вивчають німецьку і тих, хто нею розмовляє». Кожен міг обрати тему до смаку і, працюючи у невеликих групах, дізнатися щось нове.

Під час обідньої перерви студенти та лектори отримали чудову змогу відпочити, поспілкуватися у неформальній обстановці та поповнити свої сили перед другою частиною дня.

Після обіду була проведена вікторина, під час якої студенти мали змогу показати свою обізнаність у різних галузях німецької літератури, культури, політики, науки, мови, тощо. Вікторина проходила у два тури. Необхідно відзначити, що у командах-фіналістках превалював відсоток студентів нашого ВУЗу. Запекла боротьба розпочалася за місце під сонцем. Жодна із команд не хотіла поступатися і у такому запеклому бою перше місце отримала команда «ЛеМаШа», яка здобула 1880 балів. До складу команди увійшли: студентки 336-ої групи: Невестюк Олена та Каліушка Маргарита. Друге місце посіла команда «Sternchen“ з різницею всього у 30 балів і результатом 1770 очок. До складу команди входила – студентка 336-ої групи: Ковальчук Вікторія. Після оголошення результатів переможці та учасники отримали подарунки від лекторів і зробили фото на згадку.

Прес-центр студради факультету іноземної філології.

Олена Невестюк

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *