ПРЕЗЕНТАЦІЯ НАРОДНИХ НІМЕЦЬКИХ КОСТЮМІВ У РАМКАХ ПРОЕКТУ “СУЗІР’Я ЗЛАГОДИ”

Кажуть, що національний костюм, то генетичний код нації. І справді, з давніх давен так повелося, що одяг народу міг розповісти все про його життя, звичаї, традицію та культуру. Саме для того, щоб ми не забували про це і було проведено захід «Національний костюм – втілення культурних традицій народу», організований бібліотекарами Миколаївської обласної універсальної бібліотеки ім. Олексія Гмирьова у рамках проекту «Сузір’я злагоди». Метою зустрічі є створення на базі бібліотеки плацдарму для подальшого культурного обміну між німецько-польсько-українськими організаціями та підготовка молодого покоління до життя у багатонаціональному суспільстві. Спираючись на це, не дивно, що студенти 236-ї та 336-ї груп факультету іноземної філології Миколаївського національного університету ім. В.О.Сухомлинського взяли активну участь у заході, проявивши активну життєву позицію.
Студенти 336-ої групи кафедри німецької мови та літератури Кучма Аліна і Гузель Святослав за підтримки викладача кафедри німецької мови та літератури Похитун Тетяни Андріївни гідно презентували народні німецькі костюми, зайнявши своє місце під софітами поруч з представниками польської делегації, представниками миколаївського університету Культури і мистецтва та представниками німецького національного товариства «Wiedergeburt», які також були запрошені до співпраці. Під час виступу наші студенти ознайомили присутніх зі специфікою традиційного німецького вбрання і на завершення порадували глядачів запальним німецьким народним танцем.
Національний костюм – історична і культурна спадщина народу і для того, щоб краще зрозуміти, проникнути у самісіньке серце державного колориту, необхідно не забувати про нього і нести знання про нього у світ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *