Всесвітній день аудіовізуальної спадщини

Розуміючи важливість формування шанобливого ставлення до культурної та суспільної спадщини України та людства, а також відповідальність за формування аудіовізуальної компетентності  студентів, викладачі кафедри загальної та прикладної лінгвістики Л.В.Айзікова, О.Є.Дем’яненко,  М.А.Раковська та Д.В.Пустовойченко 26 жовтня 2020 р. організували онлайн-захід, присвячений Всесвітньому дню аудіовізуальної спадщини, який був запроваджений Генеральною конференцією ЮНЕСКО у 2005 році. Присутні, студенти І-ІІІ курсів філологічного факультету спеціальностей «Прикладна лінгвістика» та «Українська мова і література» мали можливість дізнатися про діяльність архівів, бібліотек, освітніх та дослідницьких закладів не тільки  у всьому світі, а й у нашій країні щодо збереження аудіовізуальної спадщини.

З послання Генерального директора ЮНЕСКО Одре Азула: «Аудіовізуальні архіви розповідають нам історію життя людей і культур з усього світу. Вони представляють безцінний спадок, який служить свідченням нашої колективної пам’яті та цінним джерелом знань. Вони відображають культурне, соціальне і лінгвістичне розмаїття наших спільнот. Аудіовізуальні архіви допомагають нам зростати і осягати світ, в якому ми всі разом живемо. Всесвітній день аудіовізуальної спадщини надає можливість підвищити обізнаність громадськості про необхідність вжиття термінових заходів для визнання важливості аудіовізуальних документів».

Організатори заходу закликали учасників стати громадськими журналістами, відвідувати важливі культурні, суспільні та освітні події й створювати аудіовізуальні матеріали про них.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *