«Учітесь, читайте, і чужому навчайтесь й свого не цурайтесь»

Всім відомо, що чим більше людина знає мов, тим вона багатша духовно. Вивчаючі англійську та слов’янські мови на філологічному факультеті Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського, студенти з Туркменістану пізнають не лише їхню специфіку, але й культурні традиції та національний дух України. Разом з тим зростає відчуття цінності рідної туркменської мови для кожного з них.
З великим задоволенням іноземні студенти взяли участь у міському конкурсі творів «Мова кожного народу – неповторна – і своя», присвяченому Міжнародному дню рідної мови. Засновником та організатором його виступила Рада національних товариств Миколаївської області. У конкурсі брали участь етнічні громади, молодь Миколаєва й Миколаївської області, представники національних меншин.
Іноземні студенти третього курсу розповідали вірші відомих туркменських поетів та писали твори рідною мовою з перекладом слов’янськими мовами, що вивчають протягом трьох років, під керівництвом доцента кафедри англійської мови і літератури Садової Ганни Юріївни. Сарвіноз Ахмедова та Ділфуза Худайбергенова вибороли 2 місце у номінації «Мова кожного народу – неповторна – і своя». У номінації «Я і культурна спадщина мого народу» Мієссер Еркінджанова посіла 2 місце, Айнабат Тойлиєва – 3 місце. Студенів нагороджено дипломами, а їхні твори увійдуть до четвертого розділу альманаху «Мова рідна, слово рідне».
Вітаємо з перемогою! Бажаємо всім учасникам натхнення в подальшій творчій роботі, успіхів у вивченні іноземних мов, не забувати рідну мову та підтримувати свої національні традиції та звичаї.

Возможно, это изображение (5 человек, люди сидят, люди стоят и в помещении)Возможно, это изображение (2 человека, камера и в помещении)Возможно, это изображение (7 человек, люди стоят и в помещении)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *