ОНЛАЙН-ТРЕНІНГ З МЕДІАГРАМОТНОСТІ

В умовах інформаційної пропаганди, поширення фейків та маніпуляції основи медійної грамотності є базою для аналізу та розуміння суспільно-політичних процесів, а також адекватного сприйняття існуючого медіапродукту. Тільки через знання і досвід з медіаграмотності можна стати стійкішими до неправдивої інформації, протистояти маніпуляціям і бути сильнішими в умовах теперішньої інформаційної війни.

Учасниками онлайн-тренінгу стали учні старших класів м. Миколаєва, що бажають навчатися у Миколаївському національному університеті імені В.О.Сухомлинського, які ознайомились з методами маніпулювання думкою, способами розвінчання фейків та маніпуляцій, способами переконання авдиторій. Організатори заходу, викладачі кафедри германської філології О.Є. Дем’яненко і Р.В. Майборода, розповіли учасникам про те, як аналізувати медійну наукову інформацію, а також навчили учасників перевіряти правдивість медійних наукових повідомлень й аналізувати медійні повідомлення з огляду на їх цілі, техніку виконання, емоційний вплив, маніпулятивність та переконливість.

Очікується, що після такого тренінгу учасники будуть свідомішими медіакористувачами, знатимуть, яким чином перевіряти різного виду сумнівну інформацію та формуватимуть попит на відповідальну і правдиву журналістику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *