ТАРАС ШЕВЧЕНКО У СУЧАСНОМУ ГЛОБАЛЬНОМУ СВІТІ

З нагоди святкування Дня народження Тараса Григоровича Шевченка викладачами кафедри загальної та прикладної лінгвістики Л.В. Айзіковою, Д.В. Пустовойченко, М.А. Раковською та Р.В. Майбородою  був організований культурно-просвітницький захід для студентів філологічного факультету і факультету фізичної культури та спорту. Учасники зустрічі із задоволенням слухали, як звучить славетний «Заповіт» у виконанні співробітників різних мовних служб BBC рідними для них мовами.Також присутні переглянули відео, що записали американські дипломати на честь Дня народження великого українського поета, художника й громадського діяча, в якому вони цитують відомі й улюблені уривки з поем і віршів Тараса Шевченка. На відео дипломатів віртуально помістили у відомі місця у США, які мають стосунок до Шевченка й України.

Чудовим підґрунтям для аналізу постаті та життєвого шляху Кобзаря стало обговорення сучасного мистецького проєкту Національного музею імені Тараса Шевченка «Квантовий стрибок». Так, в ході аналізу образів Шевченка, створених художником Олександром Греховим, студенти дізналися про дружбу великого українця з видатним афроамериканським актором Айорою Олдріджем. Є численні листи та нотатки, в яких описані їх зустріч та дружба. Шевченко часто ходив на вистави з Олдріджем, а той в свою чергу відвідував майстерню Шевченка і позував художнику. Вони нерідко разом проводили час у колі художників, театральних митців та інтелектуалів.

ТворчістьТараса Шевченка вже понад сто років викликає захоплення своєю красою,силою і народною мудрістю. Студенти і організатори заходу одержали надзвичайне задоволенням від жвавого спілкування та цікавої дискусії.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *