Радіодиктант як символ національної єдності!

9 листопада з нагоди Дня української писемності та мови українці по всьому світу писали Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського теж долучився до цієї визначної події. У написанні радіодиктанту взяли участь викладачі, студенти та співробітники університету, особливо-представники філологічного факультету.
З вітальним словом виступив ректор університету, академік НАПН України В. Д. Будак, наголосивши на важливості цього заходу для збереження національно-культурних цінностей та плекання любові до рідного слова.
Щороку університет відчиняє двері всім охочим узяти участь у спільному написанні радіодиктанту за ініціативи кафедри української мови і літератури, залучаючи представників громадськості, людей різних професій, учителів і школярів, письменників тощо. Тільки в 2019 році кількість учасників була понад 400! А 2021 рік об’єднав в онлайн-форматі багатьох поціновувачів українського слова з різних куточків країни!
Цьогоріч навіть жорсткі карантинні умови не стали на заваді загальнонаціональної акції з написання радіодиктанту до Дня української писемності та мови. З щемом у серці й особливими почуттями згуртувалися українці в наймасовішому заході по всьому світу. І ми надзвичайно пишаємося, що Миколаївський національний університет імені В. О. Сухомлинського незмінно підтримує цю традицію!
(Модератор заходу: кафедра української мови і літератури).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *