Семінар з академічної доброчесності для старшокласників міста та області

Академічна доброчесність – це сукупність етичних принципів та визначених законом правил, якими мають керуватися учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження наукової (творчої) діяльності з метою забезпечення довіри до результатів навчання та/або наукових (творчих) досягнень. Закон України «Про освіту» Стаття 42.

Саме це поняття стало предметом обговорень  під час онлайн-семінару з академічної доброчесності у навчанні для учнів старших класів середніх шкіл міста Миколаєва, Миколаївської області та інших регіонів України, який відбувся 05 січня 2022 року.

Організатори заходу, викладачі кафедри германської філології Л.В. Айзікова, О.Є. Дем’яненко, розповіли учасникам про правила, яких людина повинна додержуватися під час створення власних проектів, якщо вона користується допоміжною інформацією, а також про кодекс академічної доброчесності, якого дотримуються викладачі та студенти МНУ імені В.О.Сухомлинського.

Жваву дискусію викликало питання про причини, з яких учні вдаються до списування в навчальних закладах. Учасники заходу дійшли висновку, що доброчесність є запорукою розвитку завдяки власним знанням та інноваціям і невід’ємною частиною досягнення успіху в сучасному світі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *