Зустріч з майбутніми абітурієнтами «Професія: стратегії правильного вибору»

Яскравою сторінкою співпраці Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського з одним із кращих закладів середньої освіти міста – Миколаївським ліцеєм № 58 стали лекції викладачів кафедри української мови і літератури для вихованців ліцею 7 грудня. Інтерактивні розмови про ідеї Г. Сковороди в контексті сучасної культури й вибору життєвого шляху були запропоновані у форматі презентацій доц. А. І. Гурдуза «Григорій Сковорода, МНУ імені В. О. Сухомлинського і Твій вибір» та «Професія: стратегії правильного вибору» відповідно в 11-А і 11-Б класах за сприяння завідувачки кафедри Л. В. Рускуліс та доц. І. Г. Родіонової.
Живий відгук старшокласників знайшли оригінально піднесені імперативи славетного філософа й факти обертання його творів та імені великого українця у просторі сьогоднішніх ЗМІ та розважальної індустрії. Додали динаміки зустрічам виступи магістрантів кафедри: з тематичним мультимедіа – А. Островської й Т. Шевченко, із фрагментами студентського телебачення «СтудЕтер» – А. Солодун, О. Погребняк і К. Дуб’яги. Послідовне втілення ідей філософа-ювіляра педагогічним колективом МНУ імені В. О. Сухомлинського та потужні освітні можливості, що відкриває для вступників спеціальності «Українська мова і література» наш університет, були системно підкреслені протягом лекцій.
Професорсько-викладацький склад кафедри української мови і літератури МНУ імені В. О. Сухомлинського щиро дякує заступнику директора Миколаївського ліцею № 58 із науково-методичної роботи, керівнику науково-дослідницької діяльності ліцеїстів Ірині Іванівні Коваль, завідувачці кафедри словесності ліцею, вчительці української мови і літератури Ользі Михайлівні Литовченко та вчительці української та зарубіжної літератури, вчительці-методисту Ларисі Миколаївні Дмитрієвій за можливість проведення наших заходів і сприяння в них. Співпраця університету й ліцею послідовно набирає обертів і має широкі науково-освітні перспективи. Запрошуємо випускників ліцею вступати на спеціальність «Українська мова і література» до Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського!              

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *