Анонс! Конкурс перекладу

Кафедра германо-романської філології та перекладу СНУ ім. В. Даля запрошує до участі у традиційному Конкурсі перекладу

Кафедра германо-романської філології та перекладу факультету міжнародних відносин Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля запрошує до участі у ХVIІ Всеукраїнському студентському конкурсі перекладу «Художнє слово в світовій культурі».

Метою конкурсу є розвиток та поширення мовної культури, підвищення зацікавленості майбутніх спеціалістів перекладацькою діяльністю, розкриття та стимулювання творчого потенціалу особистості, а також залучення шанувальників поезії до кращих зразків втілення краси слова.

Конкурс проводиться на найкращий переклад поетичного твору з англійської, німецької, французької мови на українську, а також навпаки – з української мови на англійську, німецьку, французьку мови.

До участі в конкурсі запрошуються здобувачі вищої освіти. Кожен конкурсант може взяти участь у конкурсі з однієї або за декількома номінаціями, яких цього року представлено шість. За кожною з номінацій журі визначить переможців.

Роботи приймаються на електронну адресу bovt@snu.edu.ua до 30 квітня 2023 р.

Під час оцінювання перекладу враховуються: оригінальність творчих ідей, покладених в основу перекладу; точність перекладу і близькість до оригіналу; відчуття мови, передача змісту й краси тексту; адекватність лексико-граматичних засобів; розкриття культурно-специфічних особливостей перекладу; відображення змісту; стилістика тексту, що перекладається; якість римування, ритміка; естетична еквівалентність.

Оголошення переможців конкурсу перекладу відбудеться у червні. Всі учасники отримають сертифікат про участь, а переможці – грамоти. За підсумками конкурсу буде видано збірку перекладів переможців.

Ознайомитися з правилами оформлення конкурсних робіт можна у Додатку, а також за посиланням https://deps.snu.edu.ua/media/filer_public/6b/85/6b85f01d-748c-458b-bc72-0745c5053267/nakaz__367_73_vid_03122018r_polozhennia_pro_konkurs_khudozhnie_slovo_v_svitovii_kulturi.pdf 

Щиро запрошуємо до участі та бажаємо натхнення!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *