Всеукраїнська екологічна акція “Дій за клімат”

На Соборній площі в Миколаєві пройшла всеукраїнська екологічна акція “Дій за клімат”. Студенти трьох навчальних закладів Миколаєва – МНУ ім. В.О. Сухомлинського, ЧДУ ім. Петра Могили, Коледжу транспортної інфраструктури з плакатами виступили за впровадження в Миколаївській області поновлюваних джерел енергії. Екологічна акція в Україні проходить вже два роки, проте в Миколаєві еко-активісти вийшли вперше.

Одна з організаторів акції доцент ПНУ ім. В.О. Сухомлинського Юлія Бабій зазначила, що мета акції звернути увагу на екологічні проблеми області міську владу.
Головне гасло акції – 100% впровадження поновлюваних джерел енергетики. Висловити своє бачення екологічної ситуації в Миколаївській області міг кожен учасник. Після виступів студенти запустили в небо повітряних зміїв, як символ чистої енергії.

Студенти факультету іноземної філології сьогодні стали   частиною глобального кліматичного руху🌍 Активна та свідома молодь МНУ вийшли на головну площу міста під гаслами “Планети” Б” не існує!”, “Не нищіть живе навкруги нас!”. Проблеми глобального потепління, використання природніх енергетичних джерел, забруднення – усе це стало предметом емоційних виступів представників студентської спільноти. Уряди країн мають почути, чого вимагають люди і зберегти світ та людей від загрози, яка насувається. Уряди повинні. Ми уже діємо!

Нагадаємо, що Одеса, Маріуполь, Миколаїв, Херсон, Севастополь – це далеко не повний список українських міст, які можуть постраждати від глобального потепління. Центр екологічних ініціатив “Екодім” підрахував, коли прибережна Україна зануриться під воду і хто постраждає найбільше.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *