V щорічна читацька конференція «Нові імена в сучасній українській літературі»

20 квітня в онлайн-форматі проведено V щорічну читацьку конференцію «Нові імена в сучасній українській літературі», організовану співробітниками Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки.
Доповіді, виголошені учасниками конференції, свідчать про непідробний інтерес молоді до творчості авторів сучасної української літератури. На особливу увагу заслуговують виступи студенток 4 курсу МНУ імені В.О. Сухомлинського Єрмак Анастасії та Пісьменної Ірини. Зокрема щемку історію про довгі 86 днів оборони Маріуполя, описані в щоденнику Надії Сухорукової «Маріуполь – невтрачена надія. Життя всередині війни», розповіла А. Єрмак.
І. Пісьменна репрезентувала доповідь «Концепт «війна» у романі Тетяни Пахомової «Я, ти і наш мальований і немальований Бог», наголосивши, що в основі роману реальна історія, розгорнулася на тлі подій Другої світової війни, коли звичайна сільська українська сім’я, ризикуючи життям, врятувала родину львівських євреїв, переховуючи їх понад 2 роки.
Цікавою новинкою вітчизняного книговидання також поділилася доцентка кафедри української мови і літератури Інна Родіонова, познайомивши гостей конференції з фантастичним романом Ігоря Сіліври «Межа людини» про апокаліптичну загрозу людству.
Дякуємо організаторам, Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці, за надану можливість обміну думками та апробування теоретичних напрацювань її учасниками – доцентами миколаївських вишів і студентами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *