Впровадження європейського досвіду

21 квітня 2023 року на філологічному факультеті МНУ імені В.О.Сухомлинського відбулася ІХ Міжнародна науково-практична конференція “Тенденції розвитку філологічної освіти в контексті інтеграції у Європейський простір” в онлайн режимі. Засідання секції “Методологічні аспекти навчання іноземних мов на основі сучасних інформаційних технологій” було присвячено актуальним лінгводидактичним проблемам в контексті впровадженого в освітній процес підготовки майбутніх фахівців англійської мови набутого досвіду за результатами співпраці з європейськими університетами під час реалізації грантових проєктів Еразмус+.
Засідання секції відкрила завідувач кафедри германської філології Т.Мироненко, яка наголосила на важливості співпраці з європейськими партнерами, і зокрема Астонським університетом (м.Бірмінгем, Велика Британія) і впровадженні в учбовий процес результатів грантових програм. Т.Мироненко відмітила, що значна кількість студентів спеціальності 014.02 «Мова і література (англійська)» мають онлайн доступ до навчальних матеріалів дисциплін за фахом і фондів наукової бібліотеки Астонського університету у рамках програми підтримки українських університетів “Twining Universities”, що сприяє інтеграції вищої освіти України в європейський освітній простір.
У своїх доповідях викладачі кафедри (доценти Л.Добровольська, І.Шевченко, О.Щербакова, О.Дем’яненко, ст. викладачі Р.Майборода, Л.Айзікова, С.Нікіфорчук та інші) висвітлили особливості підготовки фахівців на основі сучасних методів навчання, а саме гібридного, предметно-мовного інтегрованого навчання на основі впровадження інформаційних технологій які спрямовані на розвиток і самовдосконалення студентів, розкриття їх професійних якостей, творчого потенціалу, критичного мислення, що створюють передумови для розвитку їх професійних компетенцій.
Доповіді студентів бакалаврів та магістрів спеціальності 014.02 «Мова і література (англійська)» були присвячені вивченню лінгводидактичних проблем, що постають у процесі навчання англійської мови у ЗЗСО та ЗВО. Під час виступів студенти відмітили доцільність впровадження нових дисциплін, розроблених у рамках міжнародних проектів DeTEL, DocHub та MultiEd та приймали активну участь у дискусіях.
Магістри (О.Ляхвацька, А.Мосолова, Д.Петриченко та інші) представили результати своїх наукових досліджень, що свідчить про те, що вони володіють сучасними фаховими знаннями, практичними уміннями і навичками, здатні надавати науково обґрунтуванні відповіді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *