Гостьова лекція Анатолія Новикова, професора кафедри української мови, літератури та методики навчання Глухівського національного університету імені Олександра Довженка

Висока аналітика драматургії – завжди подія. 3 травня студенти спеціальності «Українська мова і література» та викладачі кафедри української мови і літератури Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського мали честь бути присутніми на гостьовій лекції «Марко Кропивницький і його «театр корифеїв»» знаного вітчизняного вченого – доктора філологічних наук, професора кафедри української мови, літератури та методики навчання Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка Анатолія Новикова. Спиратися на праці Анатолія Олександровича в дослідженні української драматургії й театру ХІХ ст. давно стало доброю традицією наших викладачів і студентів, але слухати метра – окреме вишукане задоволення для філолога. У неповторній подачі шановного професора становлення й перипетії першого українського професійного театру постають перед слухачами повнокровними і драматичними картинами в любовно описаних деталях, а славетні постаті «золотого складу» корифеїв переживаються в усій величі їхнього таланту як наші сучасники. Захоплива й актуальна, про силу національного і культурного єднання та здобуті ним вершини, лекція наблизила нас до непересічної особистості Марка Кропивницького як засновника «театру корифеїв», а нам стала ближче постать самого Анатолія Олександровича – палко залюбленого в літературознавство справжнього Вченого і Педагога.

Щиро вдячні вельмишановному Анатолію Олександровичу та співорганізаторам лекції – керівництву Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка і Харківського національного педагогічного університету імені Г. С. Сковороди в особі декана українського мовно-літературного факультету імені Г. Ф. Квітки-Основ’яненка Костянтина Юрійовича Голобородька за можливість зануритись у славетні сторінки історії нашої літератури! Зичимо усім натхнення і сподіваємось на співпрацю!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *