Візит з контролю якості та дисемінації результатів проєкту MultiEd

З 16 по 19 поточного року на базі Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка університети-партнери звітували про здобутки та етапи реалізації міжнародного проєкту 610427-EPP-1-2019-1-EE-EPPKA2-CBHE-JP «Розвиток потенціалу підготовки учителів іноземної мови як шлях до впровадження багатомовної освіти та європейської інтеграції України» / “Foreign Language Teacher Training Capacity Development as a Way to Ukraine’s Multilingual Education and European Integration (MultiEd)”. Представники Німеччини та Великої Британії, українські партнери та МОН України презентували результати роботи в межах проєкту: розробка «Положення про багатомовну освіту», оновлення освітніх програм першого і другого рівнів вищої освіти для підготовки фахівців з іноземних мов, а також впровадження нових та оновлених навчальних предметів на основі методології предметно-мовного інтегрованого навчання (CLIL).

Миколаївський національний університет представляли завідувач кафедри германської філології, менеджер проєкту Тетяна Мироненко та доцент кафедри германської філології, адміністратор проєкту Леся Добровольська.
У процесі роботи університетами партнерами була приділена увага якості виконання робочих пакетів. Також відбулася онлайн-зустріч з координатором міжнародного проєкту Національного офісу Erasmus+ в Україні Світланою Шитіковою, яка заслухала звіти університетів-партнерів, звернула увагу на стійкість упровадження проєкту та наголосила на нових викликах у реалізації міжнародних проєктів для України у статусі асоційованого партнера ЄС. Представниця Міністерства освіти та науки України Ольга Онишко відзначила важливість результатів проєкту MultiEd для розробки Закону про використання англійської мови.
#ErasmusUA #MultiEd
National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *