«Миколаїв – це ми…»

Миколаїв – місто-герой, місце сили і справжній мегаполіс на літературній карті України, місто з великими літературними та художніми традиціями. У нас була еліта, яка залишила поважний слід в історії міста й країни минулих сторіч, у нас є гідні продовжувачі славних мистецьких починань.

У цьому переконалися слухачі «гостьової» лекції «Сучасні миколаївські літератори», яку підготувала для студентів І-VІ курсів філологічного факультету МНУ ім. В.О. Сухомлинського головна бібліотекарка відділу обслуговування користувачів Центральної міської бібліотеки ім. М. Кропивницького, Загреба Ірина Володимирівна.
Лекторка розповіла про успіхи й досягнення наших талановитих земляків: Лілії Бондаренко, Олени Півненко, Анни Софіної, Ганни Половенко, Артема Куцолабського, Геннадія Молчанова та Олександра Терещенка, Галини Запорожченко та Віталія Рогожі, про арт-проєкт Олега Дороша «Гільдія миколаївських поетів», про літературно-музичний проєкт «Ampersand», про миколаївських та херсонських письменників, які 2021 року створили літературне об’єднання авторів Півдня України, – про поетів і прозаїків, перекладачів та краєзнавців, якими славна наша Миколаївщина.
У нас є чим захоплюватись, є ким пишатися!


 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *