Традиції англомовних країн: Хелловін

31 жовтня, викладач кафедри германської філології Нікіфорчук Світлана Сергіївна, куратор 236 групи, провела зі своїми студентами захід «Хелловін», який святкується у всіх англомовних країнах та багатьох інших. Під час заходу студенти дізналися, як змінювалося свято протягом століть та як саме його святкують у різних країнах. Також викладач розповіла студентам про легенду «скупого Джека» та чому гарбузи називають «ліхтарі Джека». У свою чергу, студенти розповіли як вони прикрашають оселю та Хелловіна та як вони його святкують.

Хелловін є одним з найдавніших свят у світі. Незважаючи на те, що Хелловін походить відстародавніх свят і релігійних ритуалів, він все ще широко святкується сьогодні в ряді країн по всьому світу. У таких країнах, як Ірландія, Канада та Сполучені Штати, традиції включають костюмовані вечірки, трюки, розіграші та ігри. Версії свята відзначають і в інших місцях. У Мексиці та інших країнах Латинської Америки Día de los Muertos — День мертвих — вшановують померлих близьких і предків. В Англії День Гая Фокса, який припадає на 5 листопада, відзначають багаттями і феєрверками.

Витоки Хеллоуїна можна простежити з глибокої давнини. Більшість вказують на Самайн, кельтське свято, яке відзначало закінчення сезону збору врожаю та розмиття фізичного та духовного світів, як на попередника Хеллоуїна. Протягом століть свято еволюціонувало, набуваючи християнського впливу, європейського міфу та американського споживацтва. Сьогодні Хелловін святкують з трюками, костюмами, ліхтарями Джека та страшними фільмами — усім тим, що, ймовірно, було б невпізнанно для тих, хто брав участь у найдавніших формах свята.

Гарбузи з огидними обличчями, підсвічені свічками, – вірна ознака сезону Хеллоуїна. Практика вирізання огидних облич на овочах, можливо, сягає корінням в Ірландію, де великі ріпи служили ранніми полотнами. Насправді назва «ліхтар Джека» походить від ірландської народної казки про чоловіка на ім’я Скупий Джек. Ірландські іммігранти привезли традицію в Америку, на батьківщину гарбуза, і вона стала невід’ємною частиною святкування Хеллоуїна.

Тра

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *