210th Anniversary of Greatness

9 березня особлива дата для українців – День народження видатного поета, художника, громадського діяча, титана духу й пророка Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії. 

Тому зовсім не дивно, що день народження Тараса Григоровича Шевченка вже давно стало масштабним національним святом для всього українського народу. Його святкують всі – від малого до великого. В садочках та школах організовуються ранки з нагоди творчості великого українського поета та митця. На центральних площах проводяться патріотичні мітинги, концерти української пісні.  

Студенти 1 та 2 курсу спеціальності Середня освіта. Мова і література (англійська) разом з викладачами кафедри германської філології також взяли участь у святкуванні дня народження великого Кобзаря  9 березня а режимі онлайн конференції (Zoom).  Під час онлайн зустрічи було представлено презентації з теми «Цікаві та маловідомі факти із життя Тараса Шевченка», «Шевченко-художник: топ-5 картин митця», «Taras Shevchenko – the great Ukrainian personality», «Taras Shevchenko and his 43 Self Portraits».  

Для того щоб перевірити свої знання з біографії й творчості Шевченка, студентам запропонували пройти “Кобзарквест”. Переможцею стала студентка 136 групи Горбун Поліна.  

Крім того, аби глибше зануритися у світ поезії українського письменника було організовано конкурс на кращого читця віршів Тараса Шевченко англійської мовою. Протягом 6 годин студенти мали змогу презентувати свої виступи на спеціально створеному телеграм каналі, де після 15.00 відбулося он-лайн опитування з метою визначення найкращого читця. За результатами відбору переможцями конкурсу стали студентка 1 курсу Гончаренко Ксенія та студентка 2 курсу Олексієнко Анастасія.  Студентка 1 курсу Горбун Поліна зайняла 2 місце. 3 місце посів  студент 1 курсу Івічук Федір. 

Вітаємо  переможців та дякуємо всім учасникам заходу. Вчимось, сподіваємось, гартуємось – разом до перемоги.  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *