Гостьова лекція «Миколаївські письменники-комбатанти»

8 березня відбулася «гостьова» лекція «Миколаївські письменники-комбатанти», яку підготувала для студентів філологічного факультету МНУ ім. В.О. Сухомлинського завідувачка відділу обслуговування користувачів ЦМБ ім. М. Кропивницького І. В. Загреба.
Ірина Володимирівна представила щемкі розповіді про наших земляків-письменників, які боронять Україну з 2014 року, чи мобілізувалися у 2022-му, а в короткі години перепочинку знаходять час записати нотатки для щоденників, свідчення очевидців. Серед таких документальні повісті «Життя після 16:30» та «Життя після 16:30. Сім років потому» Олександра Терещенка, учасника боїв за Донецький аеропорт, сильної, мудрої та мужньої людини, яка, перемогла обставини й, попри біду, що її спіткала, мотивує своїм прикладом любити й цінувати життя.
Роман Геннадія Молчанова «Перемир’я. Польові дослідження війни» з’явився внаслідок пережитих автором подій, коли він у складі мінометної батареї майже цілий рік воював за селище Піски неподалік Донецького аеропорту, розповів усього про один день із життя бійців.
Складні для висвітлення теми постають у творах Олексія Пайкіна, Андрія Воробця, Артема Куцолабського та Гліба Бабіча: бойові дії, історії втрат, вимушена еміграція, доля дітей війни, виживання в окупації чи прифронтових селах і містах…
З вдячністю й повагою схиляємо голови перед Вашим подвигом, дорогі наші Герої!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *