Літературознавчий майстер-клас для старшокласників Миколаївського ліцею 58

7 травня доцент кафедри української мови і літератури Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського А. Гурдуз провів для старшокласників Миколаївського ліцею № 58 літературознавчий майстер-клас «Національна традиція у творчих дзеркалах Людмили Василівни Таран: до 70-річчя з дня народження». На основі ключового для знаної письменниці й поетеси роману «Дзеркало єдинорога» було продемонстровано низку шляхів аналізу твору в широкому легендарно-міфологічному і літературному контексті. Жвавий інтерес ліцеїстів викликало психоаналітичне і герменевтичне простеження діалогу в тексті українського модерну і постмодерну, моделювання персонажної постаті Ольги Кобилянської з «її» оцінкою нашого сьогодення, огляд специфіки гендерного переосмислення заголовного міфічного образу, а також відгук самої Людмили Василівни на розбір її роману доцентом кафедри.
У творчій і довірливій атмосфері інтерактиву ліцеїсти виявили і власні літературознавчі знання і навички, зокрема навели паралелі характеру перипетій роману з аналогами у світовому літературному контексті та вельми точно визначили ідейну спрямованість і актуальність «Дзеркала єдинорога».
Щиро дякуємо шановній учительці української та зарубіжної літератури, вчительці-методисту Ларисі Миколаївні Дмитрієвій за можливість цієї зустрічі! Упевнені, що серед настільки креативних і близьких філологічному мисленню вихованців – майбутні студенти спеціальності «Українська мова і література» нашої кафедри.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *