Екскурсія для наших іноземних студентів “Що є добром у сучасному світі?”

Під час зимових свят студенти спеціальності «Російська мова і література» факультету іноземної філології МНУ ім. Сухомлинського разом з куратором доцентом кафедри англійської мови і літератури Г. Ю.Садовою  відвідали пам’ятник Добру у сквері Доброти. Прогулянка була спрямована на ознайомлення студентів із Туркменістану з містом та на естетичний і духовний їхній розвиток.

Пам’ятник Добру був подарований на честь 219-ї річниці міста Миколаєва скульптором, академіком Григорієм Потоцьким. Таких скульптур в Україні лише декілька. Ідея їх установлення належить відомій акторці Наталі Андрійченко. До останнього студентки не знали, як виглядає пам’ятник. Були різні версії: очі, руки, діти, люди, персонажі казок… Усі здивувалися, коли побачили шар з долонями, в центрі яких – очі. Можливо, треба вміти побачити тих, хто потребує підтримки, й простягнути їм руку допомоги? Подискутувавши на тему того, що кожний розуміє добро по-своєму, студенти вирішили наочно продемонструвати образи доброти. Вони об’єднались у дві групи: одна показувала «віддати останнє», «підтримку», а інша – «добро та зло, які сперечаються в кожній людині».

Такі мініатюрні інсценування та душевні розмови підняли настрій та дали змогу кожному замислитися, що є добром у сучасному світі, та усвідомити власне відчуття доброти, а також отримати певні знання з російської мови, яку вивчають іноземні студенти.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *