Зустріч з героєм

26 січня 2019 року студенти факультету іноземної філології спеціальності «Прикладна лінгвістика» відвідали Центральну міську бібліотеку ім. М. Л. Кропивницького, де відбулась презентація книги «Життя після 16:30» учасника бойових дій на Сході України Олександра Терещенка.

Олександр Леонтійович Терещенко – відомий миколаївський журналіст і відеооператор. 31 липня 2014 року добровольцем пішов на війну. Потрапивши у зону АТО, був призначений до 79-ї Миколаївської окремої аеромобільної бригади. Під час оборони Донецького аеропорту від розриву гранати він отримав тяжкі поранення, та водночас – врятував чотирьох товаришів по службі. За особливу мужність та героїзм Олександр Терещенко нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня, почесним знаком недержаного ордена «Народний герой України».

Документальна повість «Життя після 16:30» присвячена періоду повернення Олександра Терещенка до повноцінного життя після довготривалого лікування та реабілітації. Олександр зміг витримати важкі життєві випробування, які приготувала для нього доля. Нотатки на сторінці Facebook, перетворилися в книзі на монолог сильної, мужньої і мудрої людини. Під час презентації автор розповів про події, відображені у книзі, яка написана на основі пережитого.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *