Флешмоб #лінгвістичний_смітник

Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову. Ми повинні бути свідомі того, що мовна проблема для нас актуальна і на початку ХХІ століття, і якщо ми не схаменемося, то матимемо дуже невтішну перспективу» – Ліна Костенко
21 лютого світ відзначає Міжнародний день рідної мови, який запроваджено із метою підтримки мовного та культурного різноманіття і багатомовності під час ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня – 17 листопада 1999 року в Парижі.
Спеціальність «Прикладна лінгвістика» оголошує про початок онлайн-флешмобу #лінгвістичний_смітник, соціальною метою якого є привернення уваги громадськості до необхідності виправлення помилок в PR-текстах та інших текстах масової комунікації.
Умови участі у флешмобі:
1. Помітивши лінгвістичну помилку в будь-якому тексті масової комунікації (реклама, афіші, назви підприємств, цінники в магазині тощо), зафіксуйте її у вигляді фото- або відеоматеріалів.
2. Опублікуйте свою знахідку в соцмережах (Facebook або Instagram) із виправленням цієї помилки, додавши #лінгвістичний_смітник
Як правило, в помилках немає злого наміру, а є недбалість. Соромно, що люди занедбали рідну мову. Давайте виправляти разом!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *