Круглий стіл «Сучасний студент»

Як відомо, «студент» з латині дослівно перекладається як «людина, яка старанно працює та займається». «Все у світі змінюється, студенти змінюються найменше», – говорить один з латинських афоризмів. Чи так це? І який же він – сучасний студент? На це питання спробували дати відповідь учасники круглого столу – студенти спеціальності «Мова та література (російська)) факультету іноземної філології Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського та учні 10-х та 11-х класів Миколаївської загальноосвітньої школи № 19. Організаторами зустрічі стали доцент кафедри англійської мови і літератури Садова Ганна Юріївна та вчителі-методисти Миколаївської ЗОШ № 19 Фролова Ольга Миколаївна, Яценко Ірина Анатоліївна й Щур Вікторія Анатоліївна.

На цій зустрічі відбувалося пряме спілкування студентів зі школярами, де старші ділилися своїм досвідом з молодшими, залучаючи та зацікавлюючи їх до різних професій, що можна отримати на факультеті іноземної філології. Студенти провели також ряд майстер-класів «Якості студента», «Студентський режим», «Стиль студента» тощо, за участю в яких школярі отримали можливість відчути себе максимально наближеними до студентського життя факультету іноземної філології.

На думку більшості присутніх, цілі сучасних студентів зазнали ряд змін. Якщо раніше головними цінностями були сім’я, діти і стабільне існування, то тепер на першому місці кар’єра та достаток. Учасники круглого столу довели, що бути студентом в наш час дуже цікаво: перед кожним відкривається безліч можливостей. На факультеті іноземної філології можна не тільки навчатися за спеціальностями «Мова і література (російська))», «Мова і література (англійська))», «Прикладна лінгвістика» та ін., але й проявити себе у творчості, науці або самоврядуванні. Сучасний студент – це цілеспрямована, амбіційна та мобільна людина. Цьому сприяють нові системи освіти і життєвих цінностей, а також розвиток технологій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *