Миколаївщина краєзнавча – іноземним студентам

Доцент кафедри англійської мови і літератури Садова Ганна Юріївна провела онлайн екскурсію, побудовану на краєзнавчому матеріалі, під час якої познайомила екскурсантів – студентів із Туркменістану – з географічним розташуванням, природою, історичними фактами та подіями Миколаївщини, а також зі славетними справами його захисників сьогодні. Об’єктами краєзнавчої екскурсії послужили будинки, споруди, які безпосередньо пов’язані з життям, історією та розвитком культури міста Миколаєва, та окремі його частини (райони, мікрорайони, площі, вулиці, парки, сквери тощо). У ході екскурсії студенти познайомилися з багатьма назвами вулиць, площ, річок, споруд, що сьогодні зберігають пам’ять про сучасних мужніх народних героїв і події, які пов’язані з Миколаєвом.

Садова Ганна Юріївна продемонструвала іноземним студентам, що краєзнавчий матеріал відкриває необмежені можливості для здобуття фахових компетентностей, зокрема розвинення мовленнєвої культури, використовуючи в екскурсії також топонімічні відомості. Студенти з великою зацікавленістю дивилися старі фотографії та під керівництвом викладача проводили аналіз назв місцевих та обласних географічних об’єктів.

Наприкінці онлайн екскурсії всі її учасники висловили велику подяку захисникам нашого улюбленого міста й області та впевненість і надію бачити вулиці, будинки, площі цілими під мирним небом та незабаром зустрітися разом у рідному університеті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *