Дружба культур і народів

Останні вихідні дні вересня стали для іноземних студентів філологічного факультету могутнім зарядом доброти і любові, адже вони отримали можливість продемонструвати самобутню культуру Туркменістану на 26-му фестивалі національних культур «Дружба», який відбувся в Миколаєві 25 – 26 вересня в рамках Обласної цільової національно-культурної програми «Збереження і розвиток етнічної, культурної і мовної самобутності національних меншин Миколаївської області». Цей празник, що організовує ГС «Рада національних товариств Миколаївської області», став улюбленим не лише для багатьох городян міста, але й для студентів з Туркменістану, що четвертий рік навчаються в Миколаївському національному університеті.
Головною метою акції є пропагування ідеї миру і дружби, взаємоповаги й порозуміння, толерантного ставлення до представників іншої раси, національності, культури і віросповідання. У фестивалі взяли участь творчі колективи національних товариств з різних областей України, найяскравіші самодіяльні й професійні колективи Миколаївщини.
Іноземні студенти філологічного факультету продемонстрували національний одяг та символіку туркменського народу, долучилися до майстер-класів з народних танців, ремесел, національної мови, національної кухні тощо.
Із великим задоволенням студенти разом з куратором, доцентом кафедри англійської мови і літератури Садовою Ганною Юріївною, взяли участь у святковому параді учасників фестивалю.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *