ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ ФІЛОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ ТА СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ПРИКЛАДНА ЛІНГВІСТИКА»

Для залучення майбутніх абітурієнтів, що бажають навчатися на філологічному факультеті Миколаївського національного університету імені В.О.Сухомлинського регулярно проводяться заходи іміджевого характеру з учнями шкіл, ліцеїв та коледжів.26 жовтня 2021 року викладачами кафедри загальної та прикладної лінгвістики Дем΄яненко О.Є., Айзіковою Л.В., Майбородою Р.В., Пустовойченко Д.В. було проведено  зустріч-презентацію філологічного факультетуМНУ імені В.О.Сухомлинського та,зокрема, спеціальності «Прикладна лінгвістика»з учнями випускних класів миколаївських закладів загальної середньої освіти.

Під час презентації було зазначено, щофілолог – це саме той спеціаліст, який надзвичайно затребуваний у сучасному суспільстві, тому актуальність професії не викликає жодних сумнівів. Такі фахівці надзвичайно затребувані у сфері економічних відносин та активізації ділових взаємин. Найважливішою характеристикою для спеціаліста-лінгвіста є глибоке знання іноземних мов на професійному рівні та вміння використовувати ці знання під час роботи з комп’ютерними програмами.Крім основних дисциплін, лінгвісти повинні мати знаннями з історії, філософії, психології, економіки, права тощо.

Оговорювалися і перспективи працевлаштування.Під час бесіди було наголошено на тому, що спеціалісти, наприклад з прикладної лінгвістики, мають можливість займати посади:

  • журналістів;
  • менеджерів із комунікації;
  • референтів (службовець, консультант з мовних питань);
  • менеджерів та керівників з міжнародних відносин;
  • фахівців рекламної сфери;
  • працівників державних та приватних установ;
  • спеціалістів у туристичній сфері.

Так, організатори та учасники зустрічі прийшли до висновку, що спеціалізаціяв галузі філології та лінгвістики – це професія нового покоління.Також майбутнім абітурієнтам було запропоновано пройти он-лайн опитування щодо необхідності знання мов для сучасної молодої людини.У результаті активних обговорень, обміну думками майбутні абітурієнти та організатори отримали приємні враження від жвавого спілкування та цікавої дискусії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *