Онлайн-презентація літературно-художнього видання «З днів шалених» Дмитра Креміня

30 жовтня відбулась онлайн-презентація літературно-художнього видання «З днів шалених» Дмитра Креміня – відомого усьому світу поета, публіциста, журналіста, есеїста, перекладача, художника, заслуженого діяча мистецтв України, лауреата Національної премії України ім. Т. Г. Шевченка. Захід організовано співробітниками Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки. У представленій збірці вперше опублікована раніше невідома та частково заборонена лірика поета, що була підготовлена у творчій співпраці його сина, політика, науковця, уповноваженого із захисту державної мови Тараса Кременя з видавцями Наталією Ребрик та українським поетом, засновником першого недержавного видавництва «Гражда» Іваном Ребриком. Книга нещодавно вийшла друком у рамках обласної Програми підтримки вітчизняного книговидання, книгорозповсюдження та популяризації української книги в Миколаївській області на 2017-2021 рр. у миколаївському видавництві «Іліон» і вже є у фонді обласної наукової бібліотеки.
До ефіру долучилися представники бібліотек міста та області, журналісти, брат Д. Креміня, видавці, провідні науковці вищих освітніх закладів, серед яких – доценти кафедри української мови і літератури МНУ імені В.О. Сухомлинського В.М. Баденкова та І.Г. Родіонова.
Учасники заходу дізналися про нові цікаві факти з творчої діяльності митця, обмінялися враженнями від видання. Так, Т. Кремінь, крім власне презентації, поділився новими відкриттями з архівів та домашніх колекцій, а також озвучив плани на 2022-2023, зокрема анонсував підготовку вистави. Син поета наголосив, що проведення зустрічі саме на початку листопада – символічне, оскільки на Закарпатті у цей час відбувається вшанування предків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *