ДЕНЬ ЄВРОПИ В УКРАЇНІ

В Україні День Європи відзначається у третю суботу травня як день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту. Прикметно, що Україна – єдина країна, де День Європи відзначається на державному рівні. Цей День є справою національного значення і великим кроком у напрямі євроінтеграційного курсу нашої держави. Святкування в ЄС насамперед спрямовані на поширення ідеї європейської ідентичності серед громадян Європейського Союзу та утвердження спільних європейських цінностей.

З нагоди цієї події 16 травня 2022 року викладачі кафедри іноземних мов Дем΄яненко О.Є., Айзікова Л.В., Майборода Р.В., Пустовойченко Д.В. запросили школярів старших класів м. Миколаєва на тематичний онлайн-захід. Учасники говорили, що цьогоріч Дні Європи в Україні особливі, адже ми зустрічаємо їх в умовах війни. Український народ героїчно відстоює від ворожої навали демократію, свободу, історію, культуру, людські життя та мрії усієї прогресивної Європи.

Організатори заходу зазначили, що країни Європи надають безпрецедентну підтримку Україні у ці складні часи. І безперечно, що володіння іноземними мовами дає можливість українцям вирішувати багато життєво-важливих питань, поширювати правду про події в Україні, координувати волонтерську підтримку та багато іншого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *