До Дня Державного Герба України

19 лютого 2023 року Україна відзначила 31 рік з дня офіційного затвердження свого герба. Тризуб підкреслює тисячолітню традицію української державності. Як символ України, він об’єднує українців у всьому світі. Особливо під час повномасштабного російського вторгнення він став символом непереможності та стійкості українського народу.

Тризуб є стародавнім символом, який зустрічався на українській території з найдавніших часів і шанувався як магічний знак та оберіг. У вигляді державної символіки він використовувався князями часів Київської Русі, оскільки був знаком князівського роду Рюриковичів.

19 лютого 1992 року Верховна рада України затвердила тризуб як Малий герб України, визначивши його головним елементом Великого Державного Герба. Золотий Тризуб на синьому щиті офіційно став національним символом українців часів визвольних змагань XX століття.

Обравши тризуб державним гербом, Україна продемонструвала наслідування традицій Української Народної Республіки. Він символізує спадкоємність традицій на території країни. 28 червня 1996 року цей символ було закріплено в Конституції.

Викладач кафедри германської філології філологічного факультету Нікіфорчук Світлана Сергіївна з групою 136 провели захід, присвячений Дню Державного Герба, який святкується 19 лютого. Студенты 136 групи підготували презентацию про історію нашої незалежної країни та її головні символи.

З часів Української Народної Республіки тризуб став важливим символом для тих, хто боровся за незалежність України 100 років тому, і тих, хто захищає її зараз.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *