Миколаїв – місто героїв: “Вогні Півдня. Люди – маяки”

9 вересня 2023 року у сонячну і теплу суботу майже 50 незламних міст України відзначали свій день. У це знаменне число увійшов і наш рідний та героїчний Миколаїв. Історія Миколаєва відома своєю глибинною величністю, віковою нескореністю та наявністю надзвичайно відповідальних людей, які внесли значний вклад у розвиток та процвітання міста.
У цей день, студенти 236 та 446 груп разом з організаторами провели інформативний виховний захід двома мовами присвячений Дню міста Миколаєва, де хлопці і дівчата представили презентації, в яких познайомили нас з простими, але водночас дивовижними та надійними миколаївцями, які не залишили своє місто і його людей у скрутну, важку хвилину кровопролитної війни. Вони як “вогники”, запалили в наших серцях жагу до перемоги, віри та боротьби за вільну Україну. Їх називають людьми-маяками та героями через те, що вони мають змогу вказати нам світлий шлях достойної людини, яка піде на все заради захисту та допомозі своїй батьківщині.
Підготовані студентами до презентацій есе, підкреслили важливість небайдужості, допомоги та підтримки єдності народу, який відстоює свою нескореність та свободу. Таким чином, відбувся конкурс на найкраще есе англійською та українською мовами серед двох груп, і наразі маємо талановитих переможців. Тож, найкращими есе англійською мовою стали твори студентки 246 групи Джанової Єлизавети та студентки 446 групи Луки Ольги. А кращі есе українською мовою презентували студентки 246 групи Олексіївка Анастасія та Любов Михайлова, а також студентка 446 групи Черевко Анастасія. Дякуючи активності учнів, ми дізналися біографії та факти життя відомих миколаївців, які прославляють і відбудовують місто Миколаїв у такий непростий період.
Ми пам’ятаємо заради чого живемо. Ми знаємо за що боремося. Ми не забудемо тих, хто віддав життя за нашу неньку Україну. Наше майбутнє світле і вільне. І ми нікому не дамо шансу знущатися над нашим народом і його землею. Ми сильні люди, які пліч-о-пліч допомагають своїми можливостями один одному. Особливо в цей нелегкий для нас час, ми згуртовані, і наша єдність нанесе непоправний удар тим, хто на це заслуговує!

Модератори заходу викладачі кафедри германською філології
Щербакова Олена та Нікіфорчук Світлана

СЛАВА УКРАЇНІ!
ГЕРОЯМ СЛАВА!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *