СЕМІНАР BIZ УКРАЇНА

3-14 серпня 2016 року в Чернігові відбувся семінар за програмою BiZ Україна для керівників, активістів вокальних і танцювальних колективів. Семінар проводився за фінансової підтримки Федерального уряду Німеччини через БФ “Товариство Розвитку”. Організатори семінару: BIZ Україна, керівник Людмила Коваленко-Шнайдер, спільно з німецьким культурним центром “Wechselwirkung”, керівник Віктор Бальцер. Семінар проводили референти – Світлана Цех, мультиплікатор BIZ України з танцювального творчості, керівник німецького молодіжного культурного центру “Дойче Квелле”, м.Київ та Світлана Пилипенко – мультиплікатор BIZ України з хорової творчості, керівник вокального ансамблю “Sonnenstrahl”.

У семінарі взяли участь керівники творчих колективів громадських організацій етнічних німців України з наступних міст: Миколаєва, Києва, Тернополя, Мелітополя, Луцька, Чернівців, Славутича, Городні, Дніпра і Житомира. Серед учасників семінару – студенти факультету іноземної філології Дьяченко Олександр і Казанжі Богдана. Кожен учасник семінару відкрив для себе корисний і цікавий матеріал. Вокально-хорова робота була спрямована на вивчення німецьких канонів, народних кводлібетов, дитячого репертуару на німецькій мові. Учасники з великим бажанням розучували німецькі обрядові і стилізовані танці. Жвавий інтерес викликала презентація німецьких народних національних костюмів і аксесуарів.

З натхненням семінаристи сприйняли літературно-музичну програму “Лорелея ХХ століття”, присвячену творчості великої німецької співачки та актриси Марлен Дітріх, до 115-річчя від дня народження, у виконанні Світлани Пилипенко і Вальдемара Письменного. Семінар пройшов творчо і натхненно, в теплій дружній обстановці.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *