Участь у навчальному візиті до Національного університету Ірландії Мейнут

З 27 по 31 травня 2024 року відбувся перший навчальний візит у рамках реалізації проєкту #DigiFLEd до європейського партнера проєкту, Національного університету Ірландії в Мейнуті (м. Мейнут, Ірландія). Команду МНУ представляли: менеджер проєкту, завідувач кафедри германської філології доцент Myronenko Tetyana, декан філологічного факультету доцент Tetiana Moroz, адміністратор проєкту, доцент Леся Добровольська, доцент Вікторія Баркасі, онлайн учасники кандидат педагогічних наук Ірина Шевченко та викладач Lidia Aizikova – усі викладачі кафедри германської філології. Програму візиту підготувала приймаюча сторона, включивши як навчальні, так і культурні заходи.

Тренери Центру навчання освітнім технологіям провели серію тренінгів з організації онлайн-навчання та ефективного використання можливостей застосування освітньої web платформи MOODLE. Зміст тренінгів охоплював теоретичні й практичні матеріали. Учасники навчального візиту ознайомилися з сучасними педагогічними підходами до онлайн-навчання (комбіноване, flipped classroom, rotated classroom, high-flex) та з європейською рамкою цифрових компетентностей, необхідних для ефективної організації навчального процесу у цифровому середовищі. Під час практичної частини тренінгів виконувалися завдання із наповнення курсів MOODLE теоретичними та практичними матеріалами з елементами гейміфікації. Отримані навички знадобляться при розробці навчальних предметів, запланованих у рамках реалізації проєкту #DigiFLEd. Тренінги завершилися змістовною дискусією щодо імплементації інформаційно комунікативних технологій у вищій освіти та ймовірних викликів.
У культурній частині програми учасники відвідали кампус університету, який складається з південної старовинної частини з архітектурою 18-19 століть та північної, сучасної з високотехнологічною архітектурою. Учасники візиту відвідали унікальну бібліотеку 18 століття- Russel Library, розташовану в приміщенні коледжу Святого Патріка, де ознайомилися з колекцією книг із закритим доступом, що включає ілюстровані видання Біблії та копії книг з автографами та факсиміле починаючи з XV століття.

#ErasmusUA National Erasmus+ Office in Ukraine & HERE team
#TAU #NUIM #UOWM #KKNU #ZSU #TNPU #MNU #DSPU #DNU #DONNU
#digifledproject
#ErasmusplusUkraine

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *