Мовна практика студентів філологів

8 червня студенти 3 курсу спеціальності 014 Середня освіта (Спеціалізація: 014.021 Англійська мова і література) успішно завершили мовну практику з основної мови. Як і минулого року практика  проходиа у дистанційному режимі на платформі Moodle.

Метою практики було вивчення педагогічних умінь та навичок, а також здобуття практичного досвіду в літніх мовних таборах з метою формування професійних компетенцій та застосування теоретичних знань на практиці. 

Протягом 4 тижнів практиканти засвоївали нові методи навчання англійської мови у позаурочний час, поглибили свої знання з основної мови та методики її викладання. Вони активно брали участь у виконанні всіх завдань практики, проявляючи творчість та ініціативу.

В результаті, не зважаючи на часті збої в електропостачання, повітряні тривоги та труднощі, пов’язані з роботою вночі в Moodle через поганий інтернет зв’язок,  всі студенти успішно завершили практику. 10 червня відбулася звітня конференція, де практиканти поділилися своїми враженнями, презентували свої проекти та звіти у цікавій формі.

“Ця практика дала нам можливість не лише вдосконалити свої професійні навички, але й відчути себе знову дітьми, занурюючи у цікавий квест-подорож англійською мовою” – ділиться студентка 346з групи Сакара Ірина. 

“Ми отримали безцінний досвід організації цікавих заходів англійською мовою та різноманітної освітньої і виховної роботи, спрямованої на задоволення інтересів і запитів дітей. Така практика стимулює нас до подальших досягнень,”- засвідчує студентка 346 групи Шапочка Марія .

Ольга Борисова: «Хотілось би сказати, що ця практика була не лише корисною. Але й цікавою та освітньою для мене. Завдяки цій можливості побувати у ролі досвідченого викладача, я побачила на власні очі як іноді не просто підготувати методичні матеріали до певної події, але це все одно дуже цікаво, та розвиває креативність. Я зрозуміла, як важливо іти в ногу з часом та аналізувати вікові особливості дітей на кожному році навчання. Таким чином мовна практика дійсно сприятиме моєму професійному зростанню».

Отже, мовна практика – це чудова можливість набуття не тільки теоретичних, але і практичних професійних навичок. Саме поєднання знань і практичного досвіду є основою формування успішної і досвідченої людини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *