Круглий стіл «Творча спадщина педагога у діалозі із сучасністю»

«Творча спадщина педагога у діалозі із сучасністю»– тема круглого столу, проведеного 03 жовтня доценткою кафедри германської філології О.Є. Демяненко, до 111 річниці з Дня заснування університету та 107-ї річниці з дня народження В.О. Сухомлинського.

      Учасники заходу обговорили основні принципи педагогічної системи В.О. Сухомлинського, його життєвий і творчий шлях, ідеї великого педагога в контекстi сучасної освiти. Зауважили, що нині є актуальним звернення до гуманістичних основ педагогічної спадщини В.О. Сухомлинського, до його новаторських здобутків. Адже суть спадщини видатного українського педагога є зразком універсальної виховної концепції, яка не втрачає актуальності, бо спирається на гуманістичні загальнолюдські цінності й духовні традиції народу.

Літературна спадщина Василя Олександровича є універсальною скарбницею для використання в роботі з учнями. Вона пронизана ідеєю гуманізму, людяності, доброчинності, любові. За допомогою його художнього слова можна доторкнутися до найтонших струн душі, зародити в ній любов до прекрасного. Усе найцінніше, створене педагогом, назавжди ввійшло до скарбниці вітчизняної педагогіки та національної духовної культури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *