Відеоміст: Ужгород – Казанка – Миколаїв

23 вересня 2020 року у  Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва відбувся відеоміст у рамках проєкту вшанування пам’яті Д. Кременя, у якому взяли участь Закарпатська обласна бібліотека для дітей та юнацтва, Казанківська центральна районна бібліотека. Мали честь бути запрошеними й студенти 3 курсу філологічного факультету на чолі з доц. В. Баденковою.
Після вітального слова директорки бібліотеки Н. Ткаченко було презентовано ряд проєктів: виставки-інсталяції за творами майстра слова, підготовлені бібліотеками, вивчення самвидавів та архівних документів, що не були представлені на загал тощо.
Закарпатці запросили на пряме включення рідного брата поета – Івана Дмитровича Кременя, який поділився спогадами про дитячі та студентські роки митця. Представники Закарпатської академії мистецтв розповіли про образотворчу майстерність талановитого земляка. Закарпаття, за словами Кременя, його «Срібна земля», стало місцем його загартування. Не менш цікавим було включення з Казанки, де виступили учень та учениці тоді ще молодого вчителя Дмитра, який прищепив любов до української мови та літератури, тому й фах вони обрали відповідний – журналіст, бібліотекар та вчителька рідної мови та літератури. Миколаїв гідно представили Віра Марущак, голова Миколаївської обласної організації НСПУ; редактор, журналіст Ю. Демченко, поетеса Т. Свірська, які тепло згадували про свого друга та наставника.  

На изображении может находиться: 2 человекаНа изображении может находиться: один или несколько человек, люди сидят, телефон и в помещенииНа изображении может находиться: 5 человек, люди сидятНет описания фото.На изображении может находиться: 2 человека, люди сидятНа изображении может находиться: 1 человек, сидит

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *