Он-лайн тренінги з медіаграмотності

В умовах війни уміння критично аналізувати інформацію, виявляти дезінформацію, протистояти їй набули особливого значення. Зважаючи на актуальність розвитку навичок медіаграмотностісеред молоді, команда викладачів кафедри германської філології і студентів філологічного факультету долучилася до організації та проведення двох інтерактивних онлайн тренінгів.
Тематика 
заходів – Who and how controls mediaта “Uncovering deception in Media” – відбиває нагальні потреби українського громадянського суспільства у формуванні захисту від маніпуляцій свідомістю та випадків агресивної дезінформації та пропаганди.

Презентація такої серйозної проблематики для молоді та підлітків вимагає особливих підходів, тому група тренерів, до складу якої входила студентка 446 групи Юлія Грицишина та викладачи кафедри Л.В.Айзікова та О.Є.Демяненко, підготувала цікавий контент і підібрала найсучасніші інтерактивні ресурси, спрямовані на розвиток медіаграмотності, уміння приймати поінформовані рішення, на посилення стійкості до дезінформації, формування навичок критичного мислення та інформаційної безпеки.

Учасниками тренінгів стали учні старших класів не лише Миколаєва, а й інших регіонів України, а також студенти різних факультетів університету, що сприяло знайомству майбутніх абітурієнтів зі студентською спільнотою нашого закладу освіти.

Тренінги організовані в рамках міжнародного проєкту «Ассеss Аlumnі Сіvіс Еngаgеmеnt Рrоgrаmin Еаstеrn Ukrаіnе 2021-2022», який реалізується за підтримки RЕLО та Посольства США в Україні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *