Дискусійний клуб «300-літній феномен Г.Сковороди»

З нагоди 300-річчя від дня народження Григорія Сковороди кафедра української мови і літератури Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського 3 грудня провела засідання дискусійного клубу. Під час виступів і полемік, обговорення запропонованих мультимедіапрезентацій студенти і магістранти спеціальності «Українська мова і література» сфокусували увагу на ключових імперативах творчості Григорія Савича й спробували відповісти, хто він для сучасних українців і що вони шукають у його вченні, наскільки важлива й можлива реалізація сьогодні ідеї «сродної праці», пріоритет «серця» чи раціо дозволяє виживати в сучасному світі.
Щоразу переконуючись у надзвичайній актуальності положень великого філософа й письменника, неперехідності його ідей для щоденного вибору в ХХІ ст., учасники заходу акцентували константи концепції славетного сина України – любов до людини, уважність до її внутрішнього світу і всепереможне прагнення до свободи. Саме ці риси зараз визначають обличчя української нації.
Модератори заходу – завідувачка кафедри Л. В. Рускуліс, доценти І. Г. Родіонова та А. І. Гурдуз щиро дякують учасникам за активність і відстоювання оригінальних думок, адже завдяки цьому концепція заходу була реалізована повною мірою. Окрема подяка І. Дементьєвій, головній бібліотекарці відділу науково-дослідної роботи з рідкісними й цінними виданнями Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеки. Без сформованого нею психологічного портрета Григорія Савича та огляду новітньої літератури про його творчість наша зустріч була б неповною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *