Круглий стіл «Формування національно-мовної особистості в умовах війни»

«Мова – душа кожної національності, її святощі, її найцінніший скарб. В мові наша стара й нова культура, ознака нашого національного визнання…»
Іван Огієнко
19 травня з нагоди Дня науки в Україні викладачі кафедри української мови і літератури МНУ імені В.О.Сухомлинського провели засідання круглого столу на тему «Формування національно-мовної особистості в умовах війни», об’єднавши студентів, які здійснювали наукові розвідки з окресленої проблеми (модератор заходу – професор Л.В.Рускуліс).
Український тип сучасної мовної особистості постає й розвивається на концептуальних засадах української лінгводидактики, філософії, соціології, лінгвістики й психології, на культурному досвіді, здобутках народу, його морально-етичних цінностях. Презентовані дослідження відображали багатоаспектність поняття «національно-мовна особистість», охоплюючи найактуальніші питання формування
майбутнього фахівця, що має ґрунтовні лінгвістичні знання в поєднанні з її національними особливостями, володіє високим рівнем комунікативних умінь та мовною стійкістю, любить і поважає мову свого народу, вважає її частиною свого світогляду та світосприйняття.
Разом до перемоги!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *