Deutsch auf Tour

Кожен новий день – шанс навчитися чомусь новому і відкрити цей світ і себе у ньому з іншої, невідомої сторони. Саме таким днем, днем відкриттів, для студентів кафедри німецької мови та літератури МНУ імені В.О. Сухомлинського стала середа 16 травня. У рамках краєзнавчого проекту «Deutsch auf Tour» за підтримки Гете Інституту в Україні до факультету іноземної філології завітали мовні асистенти з Німеччини. Представник Західного товариства, мовний асистент зі Львову Ерік Еберле та мовний асистент із Чернівців Дітер Дравскі, які провели для студентів два воркшопи.

Перший воркшоп «Quergefragt» був присвяченим німецькомовним країнам і складався з декількох рівнів, з якого на кожному необхідно було виконати низку завдань для ознайомлення з особливостями тієї чи іншої країни, її історії та культури.

Другий воркшоп «Deutschland Update» був направлений на ознайомлення зі специфічними німецькими термінами та обговорення їх доречності у тій чи іншій сфері життя. Працюючи у командах, студенти факультету іноземної філології отримали змогу проникнути у серце німецької мови, а також поспілкуватися з її носіями та покращити свої мовні знання.

Проте, культурний обмін включав у себе не лише проведення семінарів, а й живе спілкування. Ввечері студенти продовжили знайомство у неофіційній обстановці, обговоривши різноманітні теми і поповнивши власні знання про країну, мову якої вивчають.
Велика подяка Гнат Т.В. та Центру німецької культури в м.Миколаїв, а також улюбленій кафедрі німецької мови та літератури МНУ імені В.О.Сухомлинського

Пресцентр факультету іноземної філології

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *