ВИХОВНІ ЗАХОДИ КАФЕДРИ ІНОЗЕМНИХ МОВ (ТРАВЕНЬ 2020 р.)

У травні, наприкінці квітня викладачами кафедри іноземних мов було проведено низку організаційно-виховних заходів. Так, 5 травня 2020 року студенти 3 курсу спеціальності «Соціальна робота» і 1 курсу спеціальності «Українська мова і література» мали змогу ще раз вшанувати творчість Т.Г. Шевченка, але вже в форматі онлайн, і ще раз згадати зустріч, яка була проведена 10 березня  викладачами кафедри іноземних мов Пустовойченко Д.В. та Раковською М.А. разом зі студентами факультету педагогіки та психології. Студентки 397 групи Г.Лесак, Л.Дергачова, Є.Осадча і А.Гарафонова провели парад вишиванок, а студентки 107 групи І.Письменна, С.Грибович, Г.Новочинська декламували вірші й підготували постери до Дня народження митця. Поезія Шевченка  вже  понад сто років викликає в людях почуття гордості і захоплення красою, своєю силою  і народною мудрістю, тому викладачі сподіваються, що саме цей захід сформує у студентів почуття патріотизму, любов до свого народу і до рідної мови.

5 травня 2020 р. студенти фізико-математичного факультету разом з викладачем Майбородою Р.В. провели захід “Стежками історії Миколаєва”, що дав змогу приділити увагу найвизначнішим історичним постатям, подіям та місцям нашого рідного міста. Студенти представили презентації, що розкривають велич та історичні пам’ятки Миколаєва з моменту його виникнення до нашого часу, бо сучасність – це історія, а ми – це сучасність.

     26 квітня 2020 року викладачами кафедри іноземних мов Пустовойченко Д.В. і Раковською М.А. був проведений захід щодо вшанування пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії наЧорнобильській АЕС, метою якого було сформувати у студентів почуття патріотизму, любов до свого народу, його історії та героїчного минулого. В заході приймали участь студенти 1 курсу 103 групи, які підготували відео, презентації, постери. Як відомо, 26 квітня 1986 року на Чорнобильській атомній електростанції, що на Київщині, сталася найбільша в історії людства техногенна катастрофа – Чорнобильська аварія. Лише завдяки самопожертві ліквідаторів наслідків катастрофи, багато з яких заплатили за це власним життям і здоров’ям, вдалося локалізувати аварію та врятувати країну і світ від радіаційного забруднення. У цей день ми згадуємо їх – тих, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав за нас своє життя у ядерному котлі.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 травня студенти економічних спеціальностей мали змогу ще раз згадати пам’ятну зустрічз викладачем нашого університету, воїном АТО Олександром Смірновим, яка була організована викладачем Р.В.Майбородою і відбулася 5 березня, та обговорити документальний фільм «Герой нашого часу», в якому О. Смірнов брав безпосередню участь. Учасник АТО старший лейтенант О. Смірнов був призваний на службу на посаді замкомандира роти окремої аеромобільної 79-ї бригади. Він поділився з творцями цього фільму матеріалами-хроніками про свою участь та участь своїх бійців у бойових діях на сході країни. Саме цей фільм став переможцем конкурсу шкільних медіа, про що розповідається у статті «Фільм про воїнів-героїв – переможець конкурсу шкільних медіа» у газеті «Вечірній Миколаїв» за 5 травня 2020 року.

 

12 травня 2020 року студенти 3 курсу спеціальності «Соціальна робота» разом з викладачем кафедри іноземних мовПустовойченко Д.В. провели захід«Ми вдячні нашим матерям» до Дня Матері та Дня Перемоги з метою формування у студентів почуття патріотизму, любові до свого народу, його історії та героїчного минулого; формування й розвитку мотивації, спрямованої на підготовку до захисту Вітчизни, на прикладі подвигу людей старшого віку й дітей війни. Студенти представили презентації, постери, що виховують громадянські почуття, соціальну активність та відповідальність. Жива пам’ять про такі подіє є наочним аргументом на користь збереження незалежності, громадянського миру, єдності та злагоди у суспільстві.

13 травня був проведений Літературно-мовний конкурс української поезії в перекладі серед студентів-магістрантів факультету дошкільної та початкової освіти к.п.н., доцентом О.Є.Дем’яненко та серед студентів 2 курсу фізико-математичного факультету економічних спеціальностей викладачем Р.В.Майбородою та Л.В. Айзікової у форматі Zoom-конференції. Захід був організований справжніми поціновувачами літературного мистецтва, присвячений вітчизняним та зарубіжним класикам, творчий доробок яких і досі прославляє їхні країни. Студенти декламували вірші класиків української літератури у перекладі англійською мовою.

14 травня 2020 року викладачі кафедри іноземних мов Р.В.Майборода та Л.В.Айзікова провели в форматі онлайн круглий стіл«Payitforward: безкорислива доброта», присвячений волонтерському руху в Миколаєві. Під час заходу учасники обговорили можливості волонтерської діяльності, відкриті для кожного. Студентка 214 гр. Наталія Будякова поділилася особистим досвідом роботи у благодійному фонді «Фонд добра країни». Організатори заводу сподіваються, що він надихнув учасників на добрі справи задля кращого майбутнього нашої країни.

 

18 травня 2020 р. до Дня Європи студенти 3 курсу спеціальності «Соціальна робота» разом з викладачем кафедри іноземних мов Пустовойченко Д.В. і студенти 2 курсів механіко-математичного та психолого-педагогічного факультетів під керівництвом викладача Майбороди Р.В.провели захід «Україна-Європейська країна». Студенти представили постери та презентації, щовиховують громадянські почуття, соціальну активність та відповідальність. Для українців це особливий день, бо ще з античних часів Україна є повноправною та невід’ємною частиною європейської спільноти – великої родини, об’єднаної прогресивними демократичними поглядами. Цей день – чудовий привід вкотре засвідчити прагнення України жити в мирі та злагоді, будувати своє майбутнє в колі країн об’єднаної Європи. Отже, мета цього заходу – формувати позитивні громадські думки щодо євроінтеграційного курсу України та популяризувати загальні європейські культурні надбання серед молоді.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *