ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ І ВЕЛИКОЇ ПЕРЕМОГИ

Війна – найстрашніше і жорстоке слово. Війна відбирає у людини майже все, що йому дорого, може відібрати й життя. Але вона не відбирає дух і волю у тих, хто бореться за свою Батьківщину.
05 травня 2017 року, напередодні Дня пам’яті та 72- ї річниці Великої перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, студенти 456 групи факультету іноземної філології відвідали людину, внесок якого є безцінним для кожного з миколаївців. Заговалов Григорій Тихонович захищав і визволяв наше рідне місто – місто Миколаїв.

Григорій Тихонович народився в нинішньому Ушацькому районі Вітебської області. Він закінчив педучилище і в 1938 році добровольцем пішов в армію. Після служби в армії Григорій Тихонович закінчив Горьківське артилерійське училище, служив в 17-й Горьківської мотострілецької двічі Червонопрапорної дивізії імені Верховної Ради.
Він пройшов кілька війн, отримав шість поранень, і з тих пір в його тілі залишилися грізною пам’яттю два осколка. Після війни Григорій Тихонович працював в Миколаївській школі військовим керівником. Але старі рани нагадували про себе. Не дивлячись на те, що він отримав статус інваліда війни, він 14 років пропрацював в миколаївській міліції старшим інспектором у справах неповнолітніх, а потім ще 20 років – в ремонтно-зварювальному цеху ЧСЗ.

Не старіють душею ветерани! Ми всі вдячні за Подвиг, здійснений ними! Земний їм уклін за те, що ціною своїх життів вони завоювали нам можливість жити!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *